Sisustusideoita pieneen kotiin

Tervetuloa Porttipuiston sisustusparatiisiin! Pieni kodin koko ei rajoita suuria sisustusunelmia – päinvastoin! Uusi koti on kuin tyhjä kangas, joka odottaa täytettäväksi persoonallisilla ideoilla ja käytännöllisillä sisustusratkaisuilla. Oli kyseessä sitten opiskelija-asunto tai muuten kompakti tila, meillä on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sisustamaan kodistasi tilavan ja viihtyisän näköisen.

Monitoimihuonekalut tehokäyttöön

Kun tila on rajallinen, on aika hyödyntää monitoimikalusteita. Esimerkiksi Maskun ja Finsoffien valikoimista löytyvät vuodesohvat ovat mainio valinta: ne toimivat mukavana istumapaikkana päivisin ja muuntuvat helposti vierasvuoteeksi tarvittaessa. Samoin kannattaa harkita Jyskin ja Veke -myymälöiden valikoimista löytyviä taitettavia tai jatkettavia ruokapöytiä ja säilytyspenkkejä, jotka tarjoavat sekä istumatilaa että kätevää säilytystilaa arjen tarvikkeille.

Kirkkaat värit ja peilit luovat avaruutta

Pienen kodin sisustuksessa kannattaa suosia vaaleita ja kirkkaita värejä. Ne heijastavat valoa tehden tilasta visuaalisesti avaramman näköisen. Raikas väripaletti luo iloisen tunnelman, ja valon heijastuminen peilien kautta lisää tilan tuntua entisestään. Voit harkita myös suurten peilipintojen asettamista vastakkaisille seinille luomaan illuusiota tilan jatkuvuudesta. Muistathan, että kaikista Porttipuiston kalusteliikkeistä voit aina valita upeista kangasvärivaihtoehdoista sohvan tai nojatuolin värin ja usein myös käytettävä kangastyyppi on erikseen valittavissa.

Kompaktit kalusteet – suuret ratkaisut

Valitse huonekaluja, jotka ovat mittasuhteiltaan sopivia tilaan. Massiiviset huonekalut voivat saada pienen tilan tuntumaan ahtaalta. Sen sijaan valitse esimerkiksi sirompia sohvamalleja ja hyllyjä, jotka tarjoavat säilytystilaa ilman että ne hallitsevat tilaa liikaa. Ja jälleen on pakko muistuttaa: kokoontaitettavat tuolit ja pöydät ovat loistava vaihtoehto, kun haluat tarvittaessa saada lisää tilaa.

Älä unohda seinätilaa

Seinät voivat olla todellinen aarre pienessä tilassa. Hyödynnä seinätilaa hyllyillä, telineillä ja ripustettavilla säilytysratkaisuilla. Tämä vapauttaa lattiatilaa ja pitää tilan siistinä. Lisäksi seinille ripustetut peilit, taulut ja hyllyt luovat korkeutta ja visuaalista kiinnostusta.

Järjestä tila fiksusti

Organisaatio on avainasemassa pienessä kodissa. Tutustu esimerkiksi Porttipuiston Tokmannin säilytysratkaisuihin: laatikot, korit ja laatikostot pitävät tavarat järjestyksessä. Avohyllyt voivat olla hieno lisä, mutta pidä ne siisteinä, jotta tila ei näytä sekavalta. Huolehdi myös siitä, että käytät korkeat tilat hyödyksi esimerkiksi lattiasta kattoon ulottuvilla hyllyillä.

Tervetuloa tutustumaan Porttipuiston sisustusliikkeisiin, Veke, Finsoffat, Masku, Jysk, Finnlandia-kalustemaailma ja Tokmanni tarjoavat laajan valikoiman kalusteita ja sisustustuotteita pieniin koteihin. Muista, että pieni koko ei rajoita suuria ideoita – luovuus ja oikeat valinnat tekevät kodistasi tilavan ja viihtyisän paikan nauttia arjesta ja rentoutua!